čtvrtek 2. ledna 2014

Nový rok 2014


Klasika s cestovkou Víkend.
Oproti předchozím letům drobné změny. Spalo se jinde. Kuchyně byla dobrá ale nikoliv super skvělá jako v předchozích letech. Řidič byl jiný, také skvělý. A parta byla standardní jako vždycky.

Kuli počasí se trochu měnil program středisek. Nakonec to vyšlo moc dobře.



První den - přímo z autobusu Helm-Rotwand. Počasí přecházelo ze sluníčka do mlhy. Helm byl skvěle vysněžený, černá pod lanovkou je skvělá snad vždycky. Letos bylo hodně sněhu i nahoře a na kotvě. Když přišla mlha, přejeli jsme do Rotwandu. Tam bylo docela vidět a jak černá pod lanovkou, tak druhá červená byly fajn. Italové dost bojovali s elektřinou a tak na agregáty jeli nejenom vleky, ale i hospoda.

Večer slibovali špatné počasí a tak jsme jeli do Speikbodenu. Tohle malé středisko se mi líbí čím dál víc. Nejenom že na vrcholu udělali další dobrou hospodu, ta v centru u lanovky vypadá dost jako velkovýkrmna, ale upravili i černou z vršku nalevo od lanovky. Moc pěkná. Dříve se jezdilo jenom vpravo. Nic moc. Přestože bylo vlastně špatné počasí, tak se dalo lyžovat celý den. A samozřejmě ráno se musí jed několikrát dolu na parkoviště, dokud je černá ještě nerozježděná.


Val Gardena - Parkkovali jsme v St. Cristina. Nejdříve jsme se vydali směrem na Wolkenstein a Piz Stela. Takové fronty jsem ještě nezažil. Nakonec jsme byli rádi, že jsme se rychle vrátili na parkoviště a metrem se dostali na Secedu. Sluníčko svítilo, alespoň něco. Jasně nejhorší středisko zájezdu.




Alta Badia či Corvara, jak kdo chce. Neuvěřitelné je, že to je od Val Gardeny jenom přes kopec. Prostě paráda. Ráno jsme stihli Boé dokud byla tvrdá a rovná. Málo lidí na úžasné černé. Co více si přát. Pak jsme makali do La Villa. Rychle podle tabulí. Tady ta černá se nám nelíbila. Bylo špatně vidět a byla dost vydřená. Nazpátek jsme mazali dost rychle a když se nikde nemotáte, tak je to krásné, rychlé a zajímavé. Oběd jsme stihli na Colfosco v restauraci Frala. Nejenom že tam byla česká servírka jako předloni, ale hlavně skvěle vaří. Pak jsme to párkrát zopakovali přes údolí tam a zpátky - obě dvě sjezdovky jsou skvělé - jak červená, tak černá, akorát odpoledne je zase špatně vidět. A rychle do autobusu, ostatně byl silvestr.




Na nový rok Kronpaltz. Silvestr po ránu dokud je nerozježděný. Potom Olang a Marcher. Dlouhé krásné hladké červené na takové to novoroční poježděníčko. A pak rychle na Pikulína. Jenom oběd v zatáčce, kde to zase nemělo chybu. Zdejší lasagne jsou neopakovatelné. Třikrát Pikulín je tak akorát. No a když se člověk na zpáteční cestě zdrží v hospodě, tak zase jede Silvestra dolů skoro potmě. Což je prostě kravina.

Celkem 18000CZK zájezd, 565EUR permice a 195EUR jídlo