neděle 29. října 2017

Hintertux - podzimní prázdniny

Letos první lyžovačka už v říjnu: 25. - 29. 10.
Ledovec Hintertux inzeruje sezonu 365 dní v roce a hlavní sezona trvá od 7. října do 11. května. Tedy pořád. Koncem října jezdilo asi jenom patnáct vleků úplně nahoře, a to jenom za dobrého počasí.
Hintertux spojuje všechny výhody a nevýhody ledovcového lyžování. Pokud nezasněží, je to ledová hora. Spousta kotev u nejlepších sjezdovek, lanovky a sedačky jenom mimo ledovec. Málo hospod, v podstatě fungovala jenom jedna. To znamená ukrutný nával během celého dne, na druhou stranu ceny nebyly až tak astronomické, jak by se dalo očekávat.

Odjezd ve středu ve dvě a před osmou jsme byli v apartmánu v Tuxu. Jak slibovali, výhled na hory a moderní zařízení. Byl trochu v kopci. Asi by byl problém k němu dojet v zimě. V takovém případě je ale přímo na sjezdovce.
Koncem listopadu bylo sněhu pomálu a tak se muselo až do Hintertuxu. Patnáct minut autem a tři kabinky a už je jeden na sjezdovce. Ve čtvrtek měli svátek i v Rakousku. To znamená všude narváno.
V pátek v poledne se zkazilo počasí. Postupně zavírali jeden vlek za druhým, až na těch posledních zbyli pouze Češi. Ve dvě byl šlus.
V sobotu ráno bylo pěkně, ve dvě začalo sněžit a foukat. Hezké lyžování, když se člověk zrovna nedostal do protivětru, co hnal sníh a kousky ledu proti obličeji
 A v neděli domů. Všude hlásili nebezpečné vichřice a cesta tomu odpovídala. Takže nic moc s výjimkou oběda v Tachově.

tři dni,tři dospělí - 430EUR, ubytování čtyři noci - 424EUR, jídlo, známka, nafta a ostatní 120EUR, celkem tři dni lyžování - 28kCZK